Næste tur

LVG
Se næste tur her:

Røsnæs
Søndag den 9. august

Vi mødes på Københavns Hovedbanegård under uret kl. 8.35 og tager toget til Kalundborg kl. 8.48, ank. 10.13. Husk pladsbillet. I Kalundborg tager vi bus nr. 553 kl. 10.20 til Ågerup, ank. 10.51.

Røsnæs, også kaldet Refsnæs, er en lille halvø, der strækker sig 15 km ud fra Kalundborg og har Kalundborg Fjord til den ene side og Sejerøbugten til den anden. Spidsen af halvøen, hvor vi finder
Røsnæs Fyr, er Sjællands vestligste punkt. I dag er en stor del af halvøen fredet og vi finder et rigt plante- og dyreliv, samt en særdeles smuk og varieret natur.

Det er også på Røsnæs, at vi kan opleve de fleste solskinstimer i Danmark og hvor man har det største areal med vindyrkning.

Vandreturen går først langs med vandet på nordsiden af halvøen, hvor vi følger kysten 4 km til Røsnæs Havn. Her holder vi spisepause og der er mulighed for at bade. Vi fortsætter langs med kysten
med skift til skov og overdrev de næste 5 km indtil vi kommer frem til Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen. Vi går hele tiden på bløde skovstier, bortset fra 300 meter, hvor vi går nede ved stranden.

Så går vi 2½ km langs med sydkysten, og ender ved Café Edderfuglen, hvor vi kan spise tacos og købe øl, kaffe mv. eller smage på den lokale vin.

Der er mulighed for at forkorte turen, snak med turlederen om dette.

Tilslut går vi 2½ km på landevejen til nærmeste busstoppested, hvor der hver anden time er afgang mod Kalundborg.

Turledere:

Bodil, tlf: 60921009

Næste ture: 6. september: Helsingør, hav og skov. 27. september Skovtårnet v/ Gisselfeld. 18. oktober Rude Skov.